Υψηλή γαστρονομία: Από την αρχαιότητα έως σήμερα

Υψηλή γαστρονομία. Ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα Mε τη μελέτη αυτή επιχειρώ κάνω μια ιστορική αναδρομή στην «υψηλή» γαστρονομία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στον […]

Πως να αποκτήσει ένα εστιατόριο αστέρι Michelin ή αλλιώς τι ζητάει ένας καλοφαγάς από ένα εστιατόριο

Πως να αποκτήσει ένα εστιατόριο αστέρι Michelin ή αλλιώς τι ζητάει ένας καλοφαγάς από ένα εστιατόριο Πριν ξεκινήσει το άρθρο θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στόχος […]

Εποχικότητα τροφίμων

Εποχικότητα τροφίμων Ψάρια - Θαλασσινά - Φρούτα - Λαχανικά - Καρποί Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί πίνακες με την εποχικότητα των φρέσκων τροφίμων θεώρησα καλό να δημοσιεύσω […]

Καλή όρεξη ή καλή απόλαυση;

Καλή όρεξη ή καλή απόλαυση; Ποια είναι η πιο δόκιμη ευχή; Πότε πρέπει να χρησιμοποιείται η μία και πότε η άλλη, ειδικά σε ένα εστιατόριο;  θα […]

Γευστικό ταξίδι στο Μεξικό

Η Μεξικάνικη κουζίνα όπως δεν την βλέπετε στα Μεξικάνικα εστιατόρια της Ελλάδας. Η παρουσίαση δεν είναι πλήρης, γιατί δεν είχα ούτε το χρόνο, ούτε ήμουν κατάλληλα […]

Γιατί είναι ακριβά τα «ακριβά» εστιατόρια ;

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν αξίζει τον κόπο να δίνει κανείς αρκετά λεφτά για να φάει σε ένα «καλό» εστιατόριο. Δεν πάνε πολλές ημέρες που ο […]

Χάρτης με τα αστέρια Michelin 2016 στην Ευρώπη

Χάρτης με τα Ευρωπαϊκά αστέρια Michelin για το έτος 2016

Η μικρή ιστορία μιας οικογενειακής συνταγής

Ο πατέρας μου ουδέποτε θεώρησε τη μαγειρική μια μορφή τέχνης ή έστω ένα μέσο για να ευφρανθεί η ψυχή του ανθρώπου. Παρόλο που είχε δωρίσει στη μητέρα […]

Φάτε μάτια πιάτα…

Έχω φάει σε πολλά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, δημιουργικής, καινοτόμου, μοντέρνας, παραδοσιακής και μοριακής κουζίνας. Σε όλα ανεξαιρέτως, ένας από τους βασικούς άξονες που κινεί τη δημιουργικότητα […]

Γαστρονομικός τουρισμός ή αλλιώς είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Όταν ξεκίνησα το χόμπι του δείπνου σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, το 2008, ξαφνικά ανακάλυψα τη «χώρα των θαυμάτων». Επόμενο ήταν να ξεκινήσω με ενθουσιασμο, την εξερεύνησή […]

Περί “φέρεσθαι”

Μία σκέψη πάνω στη χρήση των σερβίτσιων