Funky Gourmet
July 1, 2014
Χύτρα
July 1, 2014

Pierre Gagnaire

Χμμμ… τι να πω για τους Γάλλους μαγείρους; Ή είναι αλαζόνες ή βλέπουν ότι χάνουν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή και αντιδρούν σπασμωδικά.

Επέλεξα το εστιατόριο του Pierre Gagnaire γιατί ήξερα ότι στο παρελθόν συνεργαζόταν με τον Herve This όταν ήταν μόδα η “μοριακή” γαστρονομία. Μου αρέσει η δημιουργική κουζίνα και δεν έχω τίποτα με τη χρήση χημικών στη μαγειρική, εφόσον δεν βλάπτουν αποδεδειγμένα την υγεία. Δεν ήξερα όμως ότι η συνεργασία τους είχε λάβει τέλος και ότι ο Gagnaire είχε επιστρέψει στην κλασσική Γαλλική κουζίνα. Οπότε έφαγα καλομαγειρεμένα φασολάκια με πουρέ σπανακιού !!

Καλά ίσως να υπερβάλλω λίγο, το φαγητό του ήταν πάρα πολύ καλό όμως περίμενα κάτι παραπάνω στη από ένα εστιατόριο που θεωρείται ότι είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Βέβαια αυτοί που προτιμούν την κλασσική Γαλλική κουζίνα θα το λατρέψουν αυτό το εστιατόριο, όπως θα προτιμήσουν το εστιατόριο του Gordon Ramsay σε σχέση με το The square (δες το σχετικό άρθρο). Όλες οι γεύσεις ήταν άριστα ισορροπημένες και δεμένες χωρίς να κυριαρχεί κάποιο υλικό έναντι κάποιου άλλου αλλά για τα γούστα μου όχι αξέχαστες. Εδώ ισχύει ότι και στο Comme chez soi, δηλαδή είναι ένα εστιατόριο κατάλληλο για επαγγελματικό τραπέζι όχι καλό όμως για κάποιον που αναζητά εκπλήξεις στο φαγητό του.

Συνοπτικά

Ημερομηνία επίσκεψης : Ιούλιος 2012

Διακρίσεις : 3 αστέρια michelin

Ιστότοπος : Pierre Gagnaire

Βαθμολογία

Περιβάλλον : 7/10

Εξυπηρέτηση : 7/10

Λίστα ποτών : 8/10

Φαγητό : 8/10

Τιμή προς ποιότητα : 7/10

Συνολική αίσθηση : 7/10

ΒΑΘΜΟΣ : 44/60

Χάρτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *