Εστιατόριο Le Calandre
October 27, 2017
Εστιατόριο Δέλτα μενού
Εστιατόριο Δέλτα
November 23, 2021

Franzesca Bistro (ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ)

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι συγκεντρώνεται στην περιοχή που ορίζουν τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το Χίλτον και το Κάραβελ. Υπό αυτήν την έννοια η υπόλοιπη Αθήνα δείχνει να υστερεί σε εστιατόρια που έχουν να προτείνουν κάτι καινοτόμο, σύγχρονο και διαφορετικό στον τομέα της εστίασης. Ευτυχώς όμως την γαστρονομική ένδεια των προαστίων έρχεται να την καλύψει το Franzesca Bistro της Αγίας Παρασκευής. Αποφάσισα να παρουσιάσω το Franzesca Bistro σε αυτόν τον ιστότοπο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ως εστιατόριο ευγενούς εστίασης  και ο δεύτερος είναι ότι έχει μια πολύ καλή σχέση τιμής προς ποιότητα.

ΦΑΓΗΤΟ

Σε αυτό το εστιατόριο, επειδή μένω κοντά του και το επισκέπτομαι τακτικά, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα. Ο σεφ του εστιατορίου θεωρώ ότι  είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες  σεφ που έχω δοκιμάσει (και γι’ αυτό άλλωστε τον επισκέπτομαι τακτικά).

Το φαγητό του θα το χαρακτήριζα ως μια μίξη διάφορων κουζινών με αρκετές επιρροές από την  ασιατική κουζίνα με αποτελέσματα ιδιαιτέρως γευστικά και πρωτότυπα.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχουν κάνει οι χειροποίητες πίκλες που παρασκευάζει.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Η σύζυγος του σεφ έχει αναλάβει τη διαχείριση της σάλας με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι σερβιτόροι που δουλεύουν στο μπιστρό είναι πάντα γελαστοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Δεν ξεφεύγεις ποτέ από την προσοχή τους

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συμπαθητικός διάκοσμος, άφθονος τοπικός φωτισμός, καθαρές τουαλέτες, απαλή μουσική.

ΛΙΣΤΑ ΠΟΤΩΝ

Λίγες ετικέτες, όμως αρκετά προσεγμένες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αξίζει σίγουρα τη  προσοχή σας. Το Franzesca Bistro προσφέρει υπηρεσίες εστίασης επιπέδου υψηλής γαστρονομίας πολύ καλά κοστολογημένες.

Συνοπτικά

Ημερομηνία επίσκεψης :  Σεπτέμβριος 2018

Διακρίσεις : –

Ιστότοπος : Franzesca Bistro

Βαθμολογία

Περιβάλλον : 7/10

Εξυπηρέτηση : 8/10

Λίστα ποτών : 6/10

Φαγητό : 7/10

Τιμή προς ποιότητα : 8/10

Συνολική αίσθηση : 7/10

ΒΑΘΜΟΣ : 43/60

Χάρτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *