Εστιατόριο Le Calandre

Εστιατόριο Le Calandre (φωτογραφίες από το μενού) - Le Calandre restaurant (photos from menu)

Παρουσίαση και κριτική στο εστιατόριο Le Calandre που βρίσκεται στην Ιταλία στο Rubano, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Padova.

ΦΑΓΗΤΟ

Όταν το Le Calandre πήρε τρίτο αστέρι Michelin, ο σεφ του ήταν ο νεώτερος σε ηλικία, που του απονεμήθηκε τέτοια διάκριση.

Η κουζίνα του εστιατορίου χαρακτηρίζεται ως δημιουργική. Όταν το επισκέφτηκα είχα να διαλέξω μεταξύ τριών μενού δοκιμής. Το πρώτο ήταν το “χαρακτηριστικό’ μενού δημιουργικότητας του σεφ Massimiliano Alajmo και τα άλλα δύο ήταν μενού εποχικά. Διάλεξα το ένα από τα δύο εποχικά μενού και οι εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Όλα του τα πιάτα ήταν άριστα εκτελεσμένα με εξαίρεση τα ζυμαρικά σε σχήμα πιπεριάς που ήθελαν λίγο περισσότερο βράσιμο και γευστικά εξαιρετικά.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Άριστη εξυπηρέτηση.

Ικανοποιητικός αριθμός σερβιτόρων και δύο σομελιέ φρόντιζαν για την απρόσκοπτη ροή του φαγητού και του ποτού.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάνω στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την Πάντοβα με το Ρουμπάνο σε ένα ισόγειο κτήριο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο να το χαρακτηρίζει. Όλο το βάρος της ευχαρίστησης του δαιτυμόνα πέφτει στην εσωτερική διακόσμηση χωρίς φοβερή επιτυχία, θα έλεγα, αλλά όμως έχοντας καταφέρει καλά το φωτισμό στα τραπέζια και τη θερμοκρασία του χώρου.

ΛΙΣΤΑ ΠΟΤΩΝ

Η λίστα των κρασιών του εστιατορίου Le Calandre, με εξέπληξε διότι δεν περιελάμβανε ετικέτες αλλά μόνο ποικιλίες. Και οι Ιταλοί όπως διαπίστωσα έχουν πάρα πολλές. Μόνο σε Ιταλικές λοιπόν, μέτρησα γύρω στις πενήντα λευκές, δε μέτρησα ροζέ και γύρω στις σαράντα κόκκινες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πολύ καλό εστιατόριο, ευχαριστήθηκα το φαγητό μου σε όλα τα επίπεδα, αλλά δε θα έκανα ταξίδι ειδικά για να το επισκεφτώ, όπως με προτρέπει ο οδηγός της Michelin, όχι για το φαγητό του αλλά για τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Συνοπτικά

Ημερομηνία επίσκεψης :  Οκτώβριος 2017

Διακρίσεις : 3 αστέρια Michelin, 50 Best Restaurants

Ιστότοπος : Le Calandre

Βαθμολογία

Περιβάλλον : 7/10

Εξυπηρέτηση : 8/10

Λίστα ποτών : 9/10

Φαγητό : 8/10

Τιμή προς ποιότητα : 7/10

Συνολική αίσθηση : 8/10

ΒΑΘΜΟΣ : 47/60

Χάρτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *